Siemens Sanat’ta “Sınırlar-Yörüngeler 09-10” Başvuruları 25 Mart’ta Sona Eriyor!

Mart 11, 2024 by admin  
Filed under Duyurular, Sanat, Sanatsal Etkinlikler

Güncel sanatın önemli adreslerinden biri olan Siemens Sanat tarafından güncel sanatı ve genç sanatçıları desteklemek amacıyla ilk kez 2024 yılında gerçekleştirilen “Sınırlar-Yörüngeler” yarışmasının bu yıl beşincisi düzenleniyor. “” yarışması için başvurular 25 Mart 2024’de sona erecek.

Şu ana kadar çok sayıda genç sanatçının başvuruda bulunduğu Sınırlar Yörüngeler, tüm lisans ve lisansüstü öğrencilerine açık olacak. Bireysel ve grup çalışmalarıyla katılabilmenin mümkün olduğu yarışmada herhangi bir alan ayrımı bulunmuyor. Adayların Siemens Sanat’ın web sitesi üzerinden yarışma başvuru formlarını doldurduktan sonra, başvuru dosyalarını 25 Mart 2024 Cuma günü saat 17.00’ye kadar Siemens Sanat’a ulaştırmaları gerekiyor.

Sınırlar Yörüngeler’in bu yılki Sergi Değerlendirme Kurulu, Banu Cennetoğlu, Nilüfer Ergin, Mürteza Fidan, T. Melih Görgün ve Hakan Onur’dan oluşuyor. “Sınırlar-Yörüngeler” yarışması sonucunda, sergilenmek üzere seçilen sanatçıların çalışmaları Mayıs ayından itibaren Siemens Sanat’ta seyircisiyle buluşacak.

Ayrıntılı bilgiye, yarışma şartnamesine ve katılım formuna www.siemenssanat.com internet sitesinden ulaşılabilir.

Siemens Sanat

Meclis-i Mebusan Cad. No: 45

34427 Fındıklı, İstanbul

Tel: +90 212 334 11 04

www.siemenssanat.com

www.twitter.com/siemenssanat

www.facebook.com/siemenssanat

SanatLog Haber

sanatlog.com

Charles Bukowski - Mavi Kuş

Mart 11, 2024 by admin  
Filed under Edebiyat, Sanat, Siir, Ustalara Saygı

bir mavi kuş var yüreğimde
çıkmaya can atan
ama ben ondan güçlüyüm, kal,
diyorum ona, kimsenin
seni görmesine izin veremem.

bir mavi kuş var yüreğimde
çıkmaya can atan
ama viski döküyorum üstüne
sigara dumanına
boğuyorum,
fahişeler, barmenler ve
bakkal çırakları hiçbir zaman
bilmiyorlar onun orada
olduğunu.

bir mavi kuş var yüreğimde
çıkmaya can atan
ama ben ondan güçlüyüm,
yat lan aşağı, diyorum ona,
ocağıma incir dikmek mi
niyetin? Avrupa’daki kitap
satışlarını sabote etmek mi?

bir mavi kuş var yüreğimde
çıkmaya can atan
ama zekiyim, sadece
geceleri izin veriyorum çıkmasına,
herkes yattıktan sonra.
orada olduğunu biliyorum, derim
ona, kederlenme
artık.

sonra yerine koyarım yine
ama hafifçe öter
tamamen ölmesine de izin
vermiyorum
ve birlikte uyuyoruz
gizli antlaşmamızla
ve insanı ağlatacak kadar
güzel, ama ben
ağlamam, ya
siz?

Charles Bukowski

Mavi Kuş

Luca Schnato Kişisel Sergisi

Ocak 2024 de kurulan 311artworks bağımsız ve çağdaş bir sanat alanıdır. Amacı güncel sanat potansiyeline mekan yaratmak, genç sanatçıları desteklemek, sanatı daha geniş kitlelere ulaştırmaktır olan 311 Artworks kapılarını ressam Luca Schenato’nun kişisel sergisi ile 25 Subat 2024 saat 18:oo’de açıyor. Sergi, 25 Şubat - 25 Mart 2024 tarihleri arasında gezilebilir…

1978 Vicenza, İtalya doğumlu sanatçı İstanbul’da sanat yönetmeni ve yönetmen olarak profesyonel hayatına devam ederken, bir yandan da serbest resim ve illüstrasyon çalışmalarını sürdürmektedir.

Sanatçı portrelerden oluşan sergisinde geleneksel öğelerle, teknolojik, ikonografik ve fantezi öğeleri bir araya getirdiği, kültürel kimeraları temsil eden, Orta Asya ve Asya karakterleri üzerine çalışmıştır.

“Müzelerin ve sergi salonlarının bazı odalarına girerken, geçmişin gerçek boyutlarından sessizce size bakan portreler ile kaplı duvarlardan her zaman çok etkileniyorum.

Figüratif sanatın resim ve izleyici arasındaki bu gerilimi, iletişimi denemesi gerektiğini düşünüyorum.

İnsan figürüne saplantım var ve hiç bir şeyi, bahsettiğim ideal gerginliğin resim aracılığı ile devam ettirilmesinden daha iyi bulmuyorum.

Bunun yanında, ilham almak için gerçek referanslar kullansam da, benim karakterlerimin tümü fantezi ürünüdür.” LUCA SCHENATO, OCAK 2024

311artworks

Lüleci Hendek Caddesi No:31 Tophane/Beyoğlu/İstanbul - Tel: 0 (212) 243 15 14

sanatlog.com

Derme Tiyatro K.K.T.C İskele 2. Kültür Sanat Haftasına Katıldı

Derme Tiyatro, 2 – 8 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen Kıbrıs 2. İskele Kültür ve Sanat Haftasında “Mutluluğun Peşinde” adlı yeni çocuk oyunuyla yer aldı…

Kıbrıs İskele Belediyesi’nin her alanda olduğu gibi kültür ve sanat alanında da sınırları zorladığının, çocuklara kültür ve sanatı sevdirme misyonunu başarıyla sürdürdüğünün göstergesi olan 2. Kültür Sanat Haftası’nın son günü olan 8 Mart Salı günü  09:00 ve 10:30 saatlerinde İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde Derme Tiyatro’nun “Mutluluğun Peşinde” isimli  müzikli çocuk oyunu sahnelendi. Oyun çocuklar tarafından beğeniyle izlenildi.

Oyunun Konusu ise şöyle; “Benim tek bir dostum var o da Pırtlak, beni tek seven ve anlayan o.” İşte böyle düşünüyordu henüz yaşamın başında olan karakterimiz Ege. Neydi onu bu kadar yalnızlığa iten? Kimimizin;”kuşak farkı”, kimimizin;”ebeveynler gereğinden fazla koruyucu” dediği sebeplerdi, onu bu yalnızlığa sürükleyen. Bir yanda da Ege’nin çocukça inadı boy gösteriyordu. Ailesi olayı çözümlemek için bir başka yanlış olan cezalandırma, ilgisiz bırakma yoluna başvurunca, Ege bu durumu ailesiyle birlikte düzeltmek yerine evden kaçmayı tercih etmişti. Yani her yanlış yeni bir yanlışı kaçınılmaz kılmıştı. Kaçıp gittiği yerde oyunbaz iki çocukla “İrem ve Ilgın- tanıştı. Laf lafı açtı ve durumu öğrenen çocuklar olayı çözemeyeceklerini anlayınca, mahallelerinde yaşayan bilgin insan, Âlim Amca’dan yardım istediler. Bunun üzerine Âlim Amca çocukların desteğini de alarak Ege’nin olayı çözümlemesini, hatayı sadece karşı da değil kendisinde de araması gerektiğini algılamasını sağladı. Bu arada Ege’nin gittiğini anlayan ailesi de telaşlı ve üzgün onu aramaya koyuldu. Birbirlerine kavuştuklarında o büyük sevginin nasıl da değerli olduğunu bir kez daha fark ettiler, sıkıca sarıldılar sevgilerine “birbirlerine- sonuçta herkes mutluluğa kavuştu. Oyun içinde oyun tekniğinden yararlanarak gerçekleşen oyunumuzda, Ege’nin yaşadıklarının gözden geçirildiği sahneler psikodrama yönteminden faydalanılarak sahneye taşınmıştır.

Derya SAĞLAM’ın kaleme aldığı ve yönettiği oyunun, sahne tasarımı Canan ÇAKAL’a, müzikleri Hüseyin ÇEBİŞÇİ, kostüm tasarımı Zafer SAĞLAM’a, ışık tasarımı ise Aksel SAĞDIÇ’a ait.

Oyuncu kadrosunda Derya SAĞLAM, Ezgi BUHAN, Sezen KESER, Mehmet Selin SAĞDIÇ yer aldı.

Derme Tiyatro Basın ve Halkla İlişkiler : 0212 571 94 84
Web: www.dermetiyatro.com

sanatlog.com