Arkitera, Türkiye’nin Önde Gelen Mimarlarını Geleceğin Mimarlarıyla Buluşturuyor…

Nisan 8, 2024 by admin  
Filed under Duyurular, Mimarlık, Sanat, Sanatsal Etkinlikler

Arkitera Kampüste!

Arkitera, Türkiye’nin önde gelen mimarlarını geleceğin mimarlarıyla buluşturuyor…

Türkiye’deki mimarlık kültürünün gelişmesi amacıyla birçok projeye imza atan Arkitera Mimarlık Merkezi, Türkiye’nin önde gelen mimarlarını Türkiye’nin dört bir yanındaki mimarlık fakültesi öğrencileriyle buluşturuyor. Medyasoft’un desteğiyle, Haziran ayına kadar toplam altı üniversitede gerçekleştirilecek Arkitera Kampüste” projesi ile, Türkiye’nin önde gelen altı mimarını, üniversite öğrencileri ve akademisyenlerin yanı sıra serbest mimarlar ile buluşarak kendi işlerini ve mimarlık anlayışlarını konu alan konferanslar düzenleniyor.

2010 yılının ilk konferansı, Ankaralı ünlü mimarlık ofisi Öncüoğlu Mimarlık’ın ortakları tarafından 4 Mart 2024 tarihinde Kayseri Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştirildi. Han Tümertekin’in katılımıyla 19 Mart tarihinde Bursa Uludağ Üniversitesi’nde ve Şevki Pekin’in katılımıyla 25 Mart’ta Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde devam eden konferans serisi dinleyicilerin yoğun ilgisi ile gerçekleşti.

Arkitera Kampüste projesi, 15 Nisan’da Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Can Çinici’nin, 7 Mayıs’ta İzmir 9 Eylül Üniversitesi’nde Nevzat Sayın’ın ve son olarak 18 Mayıs’ta Konya Selçuk Üniversitesi’nde Gökhan Avcıoğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı konferanslarla devam edecek.

İlk kez 2024 yılında Arkitera Mimarlık Merkezi yöneticilerinin Türkiye’deki tüm mimarlık fakültelerini ziyaret etmesiyle başlayan Arkitera Kampüste projesi, öğrenci ve akademisyenlerle ortak toplantılar şeklinde gerçekleşti. 2024 yılında ikinci kez ve farklı bir formatta gerçekleşen Arkitera Kampüste projesiyle, mimarlık eğitiminin ilk yıllarından başlayarak öğrencilerin önde gelen mimarlarla buluşması, mimarların deneyimlerini geleceğin mimarlarına aktarması ve öğrencilerin parçası oldukları mimarlık kültürü ile daha yakın iletişim içinde olması amaçlanıyor.

SanatLog Haber

sanatlog.com

Suat Akdemir 2024

Suat Akdemir’in son 1 yılda ürettiği yeni işleri 9 Nisan-13 Mayıs 2024 tarihleri arasında MERKUR’de…

Suat Akdemir; belirli bir sınıflandırma içine girmeyen, kendine özgü yapısı ve doğadan taşıdığı öğeleri içeren eserlerini sanatseverlerle buluşturuyor. Bu yeni sergisinde sanatçı son bir yılda ürettiği 20 adet işini sergileyecek.

Sanatçı son yapıtlarında, dünyevi gerçekliğin izlerini taşıyan soyut anlatımını kişisel hikayenin izleriyle birleştiriyor. Suat Akdemir’in eserlerinde varlığı aşan, düşüncenin ulaşabileceği son noktanın bilinmezliğini merak eden varoluşsal kaygılar hissediliyor.

1960 yılında İstanbul’da doğan Suat Akdemir, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi, Adnan Çoker ve Özdemir Altan atölyelerinde iki yıl formal eğitim aldıktan sonra çalışmalarına sanatçı atölyelerinde asistanlık yaparak devam etmiştir. Sanatçı Bodrum ve İstanbul’da yaşamakta ve çalışmalarını sürdürmektedir.

Suat Akdemir’in eseri ikinci kez 15 Nisan’da Londra’da düzenlenecek Sotheby’s Müzayedesi’nde yer alacaktır.

MERKUR

Teşvikiye Mah. Şakayık Sok. Aylin Apt. No:75/5 Nişantaşı-İstanbul

T:0212 231 69 87

F:0212 231 55 07

www.galerimerkur.com

galeri@galerimerkur.com

SanatLog Haber

sanatlog.com